Bug gezien? Opmerkingen? Contacteer ons!

Phaedra viert 25-jarig bestaan met een bijzondere cd

Geschreven op 18/07/17

166_4i7q32.jpg

Dit jaar bestaat het platenlabel Phaedra 25 jaar en dat wordt gevierd met een cd vol bijzondere composities. De kern van deze opname wordt gevormd door fragmenten uit het lyrisch drama (opera) 'De Kinderen der Zee' van Lodewijk Mortelmans op een libretto van Raf Verhulst (1866-1941 en een zopas teruggevonden orketslied 'Ellen, het Lied van de Smart'. In 2018 zal Mortelmans 150 jaar geleden geboren zijn. Verbazend hoeveel interessant en mooi werk van deze grote componist nooit ontgonnen werd.
Bij naam even bekend als Mortelmans is August De Boeck, tijdsgenoot van Mortelmans. Beiden zijn helaas geen sant in eigen land. Een lot dat de componist Peter Aerts nog veel erger treft. Hem wil Phaedra terug onder de aandacht brengen met zijn lied voor tenor en orkest 'In Flanders' Fields'.
Van August De Boeck zal op deze cd verschijnen:

  • Recitatief & Aria van Prinses Zonnestraal (uit de opera Winternachtsdroom) voor sopraan
  • Cantilene van Francesca (uit de opera La Route d'Emeraude) voor sopraan
  • C'est en toi, bien aimé. Lied voor sopraan en orkest.

Deze werken worden uitgevoerd door de Württembergisch Philharmonie Reutlingen o.l.v. dirigent Dirk Vermeulen. De solisten zijn: Liesbeth Devos (spraan), Peter Gijsbertsen (tenor) en Werner van Mechelen (bas-bariton).