Bug gezien? Opmerkingen? Contacteer ons!

Nieuwjaarsconcert met August De Boeck

Geschreven op 12/12/17

171_0b2qig.jpg

Het was écht lente, tijdens die Nacht van de Geschiedenis 2017 in Alken. De lokale afdeling van het Davidsfonds stelde toen 'the making off' van het theaterprogramma 'Op zoek naar August De Boeck. Een muzikale zoektocht aan de hand van zijn briefwisseling met drie bijzondere vrouwen' voor.
Woordkunstenares Liliane Wilms en Michel Pieters, violist bij 'Cordes en Blue' kwamen in het Sint-Jorisheem vertellen wat hun overkomen was. Hoe het aanbod voor een ogenschijnlijk standaard concert zich stap voor stap ontrolde tot een ontdekkingstocht met de spanning van een misdaadverhaal. Perfect toegedekte levensdrama's van onze 'grootste Vlaamse componist', een eeuw geleden, onverwacht toch onthuld. Tot laat in die lentenacht volgden de aanwezigen geboeid het relaas. Iedereen voelde: dat kan ook mij gebeuren.
Na 'the making off' volgt nu de voorstelling zelf door Liliane Wilms en het sextet 'Cordes en Bleu'. Dit programma werd eerder reeds gebracht op verschillende plaatsen in Vlaanderen.
Wie de 'nacht van de Geschiedenis' in Alken miste, kan deze voorstelling zeker ook volgen. Wie er toen wel was, kijkt ongetwijfeld uit naar het muzikale verhaal, drager van geschiedenis, geheimen, emoties, ...

Toegang: 14 en 12 (vvk) euro, leden Davidsfonds: 12 en 10 (vvk) euro, jongeren -16 en studenten: 6 en 5 (vvk) euro

reservatie: katrien.sauwens@gmail.com 011 31 39 24 of woordenzonderklank@gmail.com 011 72 52 38