Bug gezien? Opmerkingen? Contacteer ons!

Welkom op de viering van het 20-jarig bestaan van het SVM

Geschreven op 17/01/18

Op 9 februari viert het Studiecentrum voor Vlaamse Muziek zijn twintigjarig bestaan: het begon immers allemaal op 12 februari 1998, met weinig middelen en veel overtuiging.Ondertussen is er veel gerealiseerd, mede dankzij de steun en de sympathie van velen. Het SVM wil u graag inviteren op zijn jubileumevenement dat plaatsvindt op 9 februari in het Kraakhuis van het Muziekcentrum De Bijloke Gent. Na de studienamiddag (vanaf 14 u.) is er een avondconcert (vanaf 20 u.) en een feestelijke drink.
Sprekers in de namiddag zijn dr. David Vergauwen (Muziek en vrijmetselarij in 19de-eeuws België), Piet Stryckers (de Antwerpse componist Pierre Suremont), Alison Sandford Mackenzie (Vlaamse musici als balling in Engeland tijdens WO I), Benny Wiame (Trompetmuziek van Vic Legley en Raphaël D'Haene) en Jan Dewilde (Eva dell'Acqua en Maria Matthijssens)
Alle lezingen worden geïllustreerd met live muziek door Stefaan Vandenbroucke (tenor), Alexander Makay (gitaar), Benny Wiame (trompet), Bart Meynckens (piano), Eloïse Mabille (sopraan), Hannah Aelvoet (piano), Balder Dendievel (hobo) en Kristien Devolder (piano).
's Avonds spelen Bram Fournier en Yasuko Takahasi trombonemuziek van Benoit, Wambach, De Boeck en Lassen, en tot slot brengt Jozef De Beenhouwer een bloemlezing van pianowerken van Benoit, Mortelmans, De Jong en Van Eechaute.
Tussen de studienamiddag en het avondconcert worden broodjes voorzien.
Het jarige Studiecentrum zou het fijn vinden u op dit evenement te mogen begroeten.
Gelieve vóór 5 februari te laten weten met hoeveel personen u aanwezig zal zijn.