Bug gezien? Opmerkingen? Contacteer ons!

Opening August De Boeckmuseum

Geschreven op 22/03/18

175_rgl859.jpg

Op zondag 22 april wordt het August De Boeckmuseum in Merchtem feestelijk geopend. Het programma ziet er als volgt uit:

10 uur: Inwandeling van het August De Boeckwandelpad. Vertrek aan het August De Boeckhuis, Reedijk 1. De wandeling (4 km) loopt langs 11 Merchtemse gebouwen of plaatsen die in het leven van de componist een belangrijke rol hebben gespeeld. Een gids zorgt voor een geanimeerde begeleiding. Nadien is er een receptie die wordt opgeluisterd door het Michel Pieterskwartet. Tijdens de receptie kan een bezoek gebracht worden aan het museum.

14.30 uur: Academische zitting. Gastsprekers zijn Frank Teirlinck (archivaris van het August De Boeckcomité en hoofdredacteur van de monografie van De Boeck) en Herman Engels (dirigent). Walter Callaert speelt werk van ‘De Meester’ op het gerestaureerde Van Zeebroeckharmonium dat De Boeck gebruikte als lesinstrument. Voorstelling van de documentaire over het leven en het werk van de componist en begeleid bezoek aan het museum. 

Omwille van de beperkte plaats is deze academische zitting enkel toegankelijk voor genodigden en wie zich vooraf heeft ingeschreven via cultuur@merchtem.be.

17 uur: Op zoek naar August De Boeck. Een muziektheatervoorstelling met woordkunstenares Liliane Wilms en het strijkersensemble Cordes en Blue. O.L.V.-Ter-Noodtkerk. Gratis toegang.